Careers, Life & More...

Να βάλω φωτογραφία στο βιογραφικό μου ή όχι;

Να βάλω φωτογραφία στο βιογραφικό μου ή όχι;

Σίγουρα υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις και λόγοι όπου κάποιος θα επιλέξει να μη συμπεριλάβει τη φωτογραφία στο βιογραφικό του. Ωστόσο η δική μου προσωπική άποψη είναι πως για να είναι ολοκληρωμένο ένα βιογραφικό η φωτογραφία είναι απαραίτητη.

Αρχικά η φωτογραφία είναι τόσο σημαντική στο βιογραφικό διότι δημιουργεί αυτή την πρώτη επαφή ανάμεσα σε εσάς και τον άνθρωπο που θα το διαβάσει, ώστε όταν έρθει η στιγμή να καθίσετε απέναντι του για να ξεκινήσετε τη συνέντευξη, θα νιώσει μια μεγαλύτερη οικειότητα, αφού θα έχει την αίσθηση πως σας γνωρίζει ήδη. Επιπλέον η φωτογραφία λειτουργεί καταλυτικά και μετά τη συνέντευξη, συγκεκριμένα μετά τη διαδικασία των συνεντεύξεων είναι αδύνατον ο εργοδότης να θυμάται τα ονόματα από όλα τα πρόσωπα με τα οποία μίλησε, έτσι όταν θα ξαναπιάσει το βιογραφικό στα χέρια του, έχοντας τη φωτογραφία η σύνδεση θα γίνει αυτόματα. Σε αυτή την περίπτωση αν ο εργοδότης έμεινε ευχαριστημένος μαζί σας να είστε σίγουροι ότι πολλαπλασιάζονται και οι πιθανότητες πρόσληψης.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, ένα μεγάλο ποσοστό εργοδοτών όταν ενδιαφέρονται για κάποιον υποψήφιο, πριν ή μετά τη συνέντευξη θα τον ψάξουν στο Google και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σκοπός τους είναι να συλλέξουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν και φυσικά οι πληροφορίες αυτές κατεξοχήν περιλαμβάνουν φωτογραφίες. Με λίγα λόγια οι εργοδότες κατά πάσα πιθανότητα θα τσεκάρουν τον υποψήφιο είτε έχει φωτογραφία είτε όχι στο βιογραφικό του. Και γιατί θα το κάνουν αυτό; Πρώτος λόγος είναι βέβαια αυτή η έμφυτη περιέργεια που μας διακατέχει και δεύτερον ο κάθε εργοδότης θέλει να γνωρίζει την προσωπικότητα και το χαρακτήρα του νέου του εργαζόμενου και πιστεύει πως αυτή η μικρή έρευνα που θα κάνει για το ποιόν του καινούργιου αίματος θα τον βοηθήσει δίνοντας του τις απαντήσεις που χρειάζεται.

Ποια είναι λοιπόν η καλύτερη στρατηγική; Βάλτε μια φωτογραφία στο βιογραφικό σας και προσέξτε ιδιαίτερα τις φωτογραφίες και τα post σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης όπως θα προσέξετε και θα περιποιηθείτε τον εαυτό σας για να πάτε στη συνέντευξη, το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και με τη φωτογραφία στο βιογραφικό σας. Ακόμα και αν δεν είστε και ιδιαίτερα φωτογενής βάλτε καλά στο μυαλό σας πως με το χαμόγελο σας κερδίζετε πολλούς πόντους. Γι' αυτό λοιπόν κοιτάξτε την κάμερα με αυτοπεποίθηση, χαμογελάστε και κλικ!


Πηγαίνετε στην αρχή
Πίσω στην κατηγορία Βιογραφικό