Careers, Life & More...

Αναζήτηση εργασίας και Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης Do's & Dont's

birds cartoon

Αν ψάχνετε για δουλειά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να γίνουν ο καλύτερός σας φίλος ή ο χειρότερος σας εχθρός αν δεν κάνετε σωστή διαχείριση. Οργανωθείτε λοιπόν, αφιερώστε χρόνο και αποφύγετε τυχόν λάθη ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

  1. [+] Δημιουργήστε το επαγγελματικό σας προφίλ σε σελίδες όπως το linkedIn. Γράψτε μια ωραία περίληψη και χρησιμοποιήστε λέξεις και φράσεις κλειδιά για να σας βρίσκουν εύκολα όλο και περισσότεροι πιθανοί εργοδότες που ψάχνουν για υποψήφιους.

  2. [+] Αναζητήστε στο google το όνομά σας και τσεκάρετε τα αποτελέσματα. Ίσως να εμφανιστούν φωτογραφίες και μηνύματα τα οποία να μη θέλετε να υπάρχουν δημόσια.

  3. [+] Ελέγξτε και διορθώστε τα ορθογραφικά λάθη. Αν θέλετε να σας πάρουν στα σοβαρά τσεκάρετε τη γραμματική και την ορθογραφία σε ότι δημοσιεύετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  4. [+] Κάνετε "like" και ακολουθήστε τις εταιρείες του κλάδου σας ή τις εταιρείες που σας ενδιαφέρουν. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα τους, αλλά και για τις καινούργιες θέσεις εργασίας.

  5. [+] Αλλάξτε τη φωτογραφία σας στις ιστοσελίδες δικτύωσης που χρησιμοποιείτε. Ακόμα και στο Facebook επιλέξτε φωτογραφίες που να αναδεικνύουν το επαγγελματικό σας προφίλ.

  6. [+] Ζητήστε συστάσεις από συνεργάτες και εργοδότες στο LinkedIn και κάνετε και εσείς το ίδιο, δώστε συστάσεις και προτείνετε ανθρώπους που εκτιμάτε και έχετε συνεργαστεί.

  7. [+] Να είστε προσεκτικοί σε ότι γράφετε, γιατί δεν ξέρετε ποιος μπορεί να το διαβάσει. Επομένως μη σχολιάζετε άσχημα τον εργοδότη σας, μη δηλώνετε ότι απολυθήκατε και μη χρησιμοποιείτε άσχημα λόγια.

  8. [-] Μη συνδέεστε με τον οποιονδήποτε. Δώστε σημασία στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Πριν συνδεθείτε με κάποιον άγνωστο σκεφτείτε αν υπάρχει λόγος να το κάνετε.

  9. [-] Μη χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή της δουλειάς σας για την αναζήτηση εργασίας. Είναι πολύ λογικό να μπαίνετε στον πειρασμό, όταν ψάχνετε για δουλειά να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή της δουλειάς για να φορτώνετε το βιογραφικό σας, να κάνετε αιτήσεις, να στέλνετε e-mail για δουλειά, να μιλάτε με τις επαφές σας. Εφόσον όμως η εταιρεία σας ελέγχει τη χρήση του διαδικτύου από τους εργαζόμενους ενδεχομένως να σας δημιουργήσει πρόβλημα. Κατά συνέπεια θέλει προσοχή.

  10. [-] Μη μοιράζεστε τα πάντα στο διαδίκτυο. Δώστε προσοχή στις φωτογραφίες, τα μηνύματα και τις πληροφορίες που ανεβάζετε.

  11. [-] Μην ξεχνάτε τις ρυθμίσεις απορρήτου. Συνήθως έχουμε το λογαριασμό μας στο facebook για να επικοινωνούμε με τους φίλους μας, να ανεβάζουμε φωτογραφίες κτλ. σε αυτή την περίπτωση καλό θα είναι να κρατάμε ιδιωτικό το προφίλ μας. Αντίθετα θέλουμε το επαγγελματικό μας προφίλ στο LinkedIn να είναι ορατό, γι' αυτό διπλοτσεκάρετε τις ρυθμίσεις απορρήτου και σιγουρευτείτε στη συνέχεια ελέγχοντας τα αποτελέσματα που εμφανίζονται στις μηχανές αναζήτησης.

  12. [-] Μην ξεκινήσετε έναν λογαριασμό και ξεχνάτε στη συνέχεια να τον ενημερώνετε. Ενημερώστε τυχόν αλλαγές στο προφίλ σας, όπως στοιχεία επικοινωνίας, εκπαίδευση, καριέρα κτλ. Σίγουρα όταν ο λογαριασμό σας δείχνει εγκαταλελειμμένος, ο κάθε πιθανός εργοδότης θα τον προσπεράσει και δε θα του δώσει σημασία. Γι' αυτό το λόγο να είστε ενεργοί αλλά σε περίπτωση που δε σας ενδιαφέρει ένας λογαριασμός τότε καλύτερα επιλέξτε να τον διαγράψετε.


Πηγαίνετε στην αρχή
Πίσω στην κατηγορία Θέματα καριέρας